Kapcsolódó szolgáltatások

Az alapszolgáltatás számos költségként elszámolható többletszolgáltatással is ki tudjuk egészíteni a foglalkozás- egészségügyi ellátás keretében, a munkáltató egyéni igényeihez alkalmazkodva.

Kitelepülés

Kitelepüléses helyszíni vizsgálat a munkáltató által megadott címen (telephelyen) 2 órában.

Egészségügyi kiskönyv

Egyes meghatározott szakmák (kozmetikus, masszőr, szakács, pincér, konyhai dolgozók, élelmiszerrel dolgozók, egészségügyi intézményekben dolgozók stb.) képviselőinek, egészségügyi kiskönyvvel kell rendelkezniük. A kiskönyv igazolja, hogy tulajdonosa, aki munkáját járványügyi szempontból kiemelt kiemelten kockázatos területen végzi, nem szenved fertőző betegségben.

A kiskönyv kiállításához szükséges tüdőszűrés, vagy mellkasröntgen vizsgálat. Ezt lehet 1 éven belüli lelettel igazolni.

Gépjárművezetői alkalmassági

A foglalkozás- egészségügyi ellátás része a hivatásos, jellemzően tehergépkocsi vezetői alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Ezek díja a mindenkori hatósági díjakkal egyezik meg.

A szükséges orvosi vizsgálat gyakorisága függ a személy életkorától, illetve, hogy milyen alkalmassági csoportra (hivatásos vagy úrvezető) vonatkozóan igényli az alkalmasság megállapítását.

 • 50. életév betöltése előtt 10 évenként
 • 50. és 60. életév között 5 évenként
 • 60.és 70. életév között 3 évenként
 • 70. életév betöltése után 2 évenként

Az alábbi vizsgálatokra számíthat a gépjárművezetői engedély meghosszabbításakor:

 • általános belgyógyászati vizsgálat (vérnyomás, vércukorszint ellenőrzés)
 • látásvizsgálat, vizeletvizsgálat, nyugalmi EKG

Gépkezelői engedély

Munkakörhöz kapcsolódó építőipari, könnyű és nehézgépkezelői alkalmassági vizsgálatot végzünk.

Fontos megkülönböztetni egymástól a „Gépkezelői jogosítványt” és az „Építőgépkezelői jogosítványt”

Az „Építőgépkezelői jogosítvány” (jelen jogszabályok szerint) csak 2015. december 31-ig használható

(a megfelelő munkaköri orvosi alkalmassági mellett)!

A 2009 előtt megszerzett -az egyes géptípusokra vonatkozó- vizsgák „átvezetésére” nincs lehetőség, így a szükséges az OKJ-s képzettség megléte esetén az új „Gépkezelői jogosítvány” szerezhető meg a kívánt gépcsoportokra.

A 40/2009 (VIII.31.) KHEM rendelet előírja, hogy a targoncás munkakör betöltéséhez gépkezelői jogosítvány szükséges.

A rendelet a targoncákat három gépcsoportba sorolja.

 • vezetőüléses targonca
 • vezetőállásos targonca
 • gyalogkiséretű targonca

A hatályon kívül helyezett 6/1980 ÉVM-KPM rendelet előírásai alapján megszerzett „Építőgépkezelői jogosítványba” (tehát ez nem egyezik meg a „Gépkezelői jogosítvánnyal”) a targoncák típusait az akkor érvényben volt besorolási táblázat alapján jegyezték be. Vizsgázni lehetett (a teljesség igénye nélkül) elektromos targonca, dízel targonca, gázüzemű targonca, szállító és magas-emelő targonca, gyalogkiséretű valamint oldalvillás targonca géptípusokra.

Az új rendelet szerint a régi „Építőgépkezelői jogosítvány” típusvizsgával már nem bővíthető.

A régi „Építőgépkezelői jogosítvány” a bejegyzett géptípusok kezeléséhez 2015. december 31-ig használható, de csak akkor, ha az emelőgépek (targoncák) esetében államilag elismert OKJ-s szakképesítéssel is párosul.

Laborvizsgálat

Leggyakrabban az általános (rutin) laborvizsgálatok elvégzését ajánljuk, mely az alábbi vizsgálatokat tartalmazza:

Vizsgálatok vérből:

Hematológiai vizsgálatok

 • Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel)
 • Vörösvérsejt süllyedés meghatározása

Kémia vizsgálatok szérumból  

 • Glükóz, Nátrium, Kálium, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Koleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Bilirubin összes, GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz, CRP, LDH

Vizsgálat vizeletből:

 • Általános vizeletvizsgálat, üledékkel

 

Teljeskörű szemészeti kivizsgálás

A munkáltató köteles a dolgozói részére foglalkozás- egészségügyi azaz üzemorvosi vizsgálatot biztosítani, melynek része a szemészeti vizsgálat is.
A monitor előtt dolgozó munkavállalóknak a törvényi előírásnak megfelelően legalább kétévente szemészeti vizsgálaton kell részt venniük.
.

Bőrgyógyászati konzultáció

Bőrgyógyászati konzultáció, anyajegy szűrés.

Védőoltások

Magyarországon rendelet írja elő, hogy a munkáltatónak - a meg­betegedési veszély csökkentése érdekében - biztosítania kell a veszélyeztetett munkakör­ben foglalkoztatott dolgozók védőoltását.

Cégünk vállalja a védőoltások beadását rendelőinkben, de igény esetén, például Influenza oltások csoportos beadását is vállaljuk akár ügyfeleink telephelyein.

MUNKAKÖRHÖZ KAPCSOLÓDÓ VÉDŐOLTÁSOK

 • Hastífusz
 • Diftéria
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Meningococcus
 • Veszettség
 • Kullancsencephalitis
 • Tetanusz
 • Influenza
 • Varicella

(A 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 9. §. (1) bekezdésének értelmében a munkáltató köteles a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető biológiai kockázatokat, a munkahelyi expozíciót (veszélyeztetettséget) a külön jogszabályban [61/1999. (XII. 1.) EüM rendelet] foglaltaknak megfelelően felmérni. A megbetegedési veszély csökkentése érdekében – a munkáltatónak a foglalkoztatás feltételeként – biztosítania kell az adott veszélyeztetett munkakörben foglalkoztatott dolgozók védőoltását.)

Egyéb szűrővizsgálatok

Vércukor színt mérés
Ujjbegyből vett vércsepp elemzés

Vizelet vizsgálat tesztcsíkkal
9-10 mutató értékelése lehet egyetlen tesztcsík segítségével

EKG vizsgálat

Hallásvizsgálat

Online árajánlat

Kérje gyors online árajánlatunkat!

Mérsékelt áron végezzük a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást, így a munkáltató alacsony költséggel, maradéktalanul eleget tud tenni a törvényben előírtaknak.

Szívesen elkészítünk és küldünk egy gyors árajánlatot az Ön cége számára az alapszolgáltatásról, amennyiben az alábbi kérdésekre válaszol és a kitöltött adatlapot elküldi e-mailben a "Mehet" mezőre kattintva.

Az árajánlatunkhoz mellékelünk egy szerződéstervezetet is, mely nem jelent semmiféle kötelezettségvállalást az Ön részéről, csupán tájékoztató céllal küldjük el. Az árajánlatot és a szerződéstervezetet is PDF formátumban, e-mailben kapja majd meg.

Az alapellátáson kívüli szolgáltatásaink esetében telefonon illetve egy személyes konzultáció során tudjuk egyeztetni és kialakítani a legkedvezőbb árakat és feltételeket az Ön cége számára.

Ezen munkavállalók kizárólag adminisztratív munkát végeznek, munkakörükben semmilyen fizikai munkavégzés nem szerepel. (Pl. pénzügyi bonyolító, irodai kisegítő, titkárnő)
Ezen munkavállalók teljes munkaidejükben, vagy több mint 50 %-ában könnyű fizikai munkát végeznek. (pl. gépkocsivezető, áruház/bolti eladó)
Ezen munkavállalók teljes munkaidejükben, vagy több mint 50 %-ában nehéz fizikai munkát végeznek, nem toxikus vegyi anyagokkal dolgoznak, vagy járványveszély szempontjából érintettek. (pl. élelmiszer-bolti eladók, ápolónők, ovónők, laboratóriumi dolgozók)
1 2
Page 1 of 2